Retelele de socializare nu pot reprezenta canale profitabile pentru transmiterea mesajelor publicitare, pentru faptul ca mai putin de 5% dintre utilizatori isi iau, in mod frecvent, informatii despre anumite produse din aceste medii online, arata cel mai recent studiu realizat de Knowledge Networks.
Studiul Knowledge Networks ofera advertiserilor si specialistilor in marketing o imagine clara asupra motivatiilor si atitudinilor utilizatorilor de platforme de microbloging, precum Facebook sau Twitter.

Astfel, 83% dintre utilizatorii de internet, cu varste cuprinse intre 13 si 54 de ani, utilizeaza platformele de socializare, dar mai putin de 5% dintre acestia iau in cosiderare informatiile din aceste medii in momentul in care trebuie sa ia o decizie de cumparare, fie ca este vorba de calatorii, de servicii financiare sau de alegerea unui restaurant. In plus, doar 16% dintre utilizatorii platformelor sociale se declara tentati sa cumpere produsele companiilor ale caror reclame sunt postate pe site-urile sociale, potrivit NewsIn.

Sugestiv in acest sens este faptul ca, atunci cand vine vorba de haine, restaurante sau servicii de telefonie mobila, doar 1-3% dintre utilizatori se folosesc de informatiile de pe platformele sociale pentru a lua o decizie de cumparare.

Pe de alta parte, aproape doua treimi dintre utilizatori sunt de acord cu faptul ca reclamele ofera "un pret corect" pentru folosirea acestor servicii.

Pastrarea legaturilor cu prietenii si familia, precum si cunoasterea de noi persoane, reprezinta de departe motivul principal al utilizarii platformelor sociale, invocat de 54% dintre utilizatori.

Studiul a fost realizat, in perioada 10-16 martie, pe un esantion format din 502 membrii ai KnowledgePanel - singurul panel online reprezentativ pentru populatia SUA.

Knowledge Networks este o firma specializata in furmizarea de studii, analize si crearea de panele pentru clienti. Aceasta companie ofera, de asemenea, statistici online valide si cercetari, prin intermediul KnowledgePanel.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri