Omul de afaceri ucrainean Igor Kolomoisky va investi in operatiunile din Ucraina ale grupului media Central European MediaEnterprises (CME), compania-mama a PRO TV, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
De asemenea, Kolomoisky a fost de acord cu o fuziune intre grupul sau si televiziunile detinute de CME in statul fost sovietic, TET TV si Studio 1+1, arata un comunicat al companiei.

In schimb, omul de afaceri, actionar al CME si membru al consiliului director al companiei, va prelua o participatie de 49% la divizia din Ucraina.

Kolomoisky i-a acordat CME si optiunea de a-i vinde restul de 51% din actiuni, pentru 300 milioane dolari. Optiunea poate fi exercitata intr-un an de la incheierea tranzactiei.

"Sunt foarte incantat de parteneriatul nostru extins cu Igor Kolomoisky, care ne va ajuta sa continam dezvoltarea operatiunilor din Ucraina si sa sporim lichiditatile grupului", a declarat Adrian Sarbu (foto), presedinte si director operational al CME, citeaza site-ul Fox Business.

De asemenea, grupul american ar putea inregistra profit in anul 2011, pe fondul revenirii industriei de publicitate.

"Luand in considerare elemente precum deprecierea activelor si fluctuatia de curs valutar, ne asteptam sa reintram pe profit in anul 2011. Vedem o redresare pentru o parte din pietele pe care activam pana la finalul acestui an, iar in cazul altora, in 2010”, spune Adrian Sarbu.

Compania CME, care opereaza in sapte state din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Cehia si Romania, a fost afectata de cheltuielile reduse din publicitate, in contextul actualului climat economic. Astfel, veniturile companiei au scazut cu 37% in primul trimestru, CME raportand pierderi nete de 44,4 mil. dolari, spre deosebire de profiul de 14,4 mil. dolari, din aceeasi perioada a anului trecut.

CME este o companie media care opereaza mai multe statii de televiziune in sapte tari din Europa Centrala si de Est cu o populatie totala de aproximativ de 97 de milioane.

Grupul detine televiziuni in state precum Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (Pop TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

CME este listat la bursa electronica NASDAQ si la Bursa de Valori de la Praga, sub simbolul CETV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri