Cotidienele americane Los Angeles Times si The Washington Post au renuntat la serviciul lor comun de stiri dupa 47 de ani, fiind cea mai recenta modificare din industria ziarelor, scrie Washington Post.

Separarea se va produce de la 1 ianuarie, cand Los Angeles Times va distribui articolele printr-un serviciu de stiri detinut de editorii McClatchy si Tribune.

The Tribune opereaza sub protectia de faliment din luna decembrie din cauza situatiei financiare anterioare. Cererea de faliment a provocat reduceri de personal atat in interiorul Times, cat si la ziare ale Tribune, cum ar fi The Baltimore Sun si Hartford Courant.

Nu este clar daca problemele de la Tribune au fost motivul desfiintarii parteneriatului dintre cele doua ziare, incheiat in 1962 de cei doi editori de la vremea respectiva, Otis Chandler, din partea Los Angeles, si Philip Graham, din partea Washington Post.

Cand serviciul a luat nastere, ziarele erau inca foarte profitabile si o sursa dominanta de stiri in piata pe care o reprezentau. Insa numarul oamenilor care citeau ziarele a scazut dupa ce mai multi cititori folosesc Internetul pentru a se informa, ceea ce a determinat companiile de publicitate sa isi directioneze cheltuielile catre online.

Executivii din partea Times si Post au declarat ca au acceptat simultan dizolvarea unuia dintre cele mai vechi mariaje corporatiste din industria ziarelor, desi acestia nu au oferit niciun motiv pentru aceasta decizie.

Totusi, presedintele Washington Post, Bo Jones a declarat ca Internetul a jucat un rol major in aceasta ruptura.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri