McCann Erickson, care reuneste business-urile de media si publicitate ale grupului McCann, a avut o cifra de afaceri de 240 milioane lei in 2009 (56,7 mil. euro), in scadere cu circa 14% fata de 2008, a declarat pentru Hotnews.ro Bogdan Enoiu, managing director McCann Worldgroup Romania.
„Am coborat doar pe McCann, nu pe grup, de la 280 milioane de RON in 2008 (193 milioane RON in 2007) la aproximativ 240 milioane de RON in anul 2009 - o scadere mai mica de 20%, in RON. Daca vom calcula in euro, se adauga si devalorizarea. Si suntem multumiti ca am depasit 2007, pentru ca 2008, din punct de vedere al economiei, este un an care nu va fi repetat in urmatorii cinci ani, fiind o exceptie”, a spus Enoiu.

McCann Erickson a scazut mai putin decat media pietei (minus 37%) deoarece a castigat clienti noi anul trecut, a mai spus managerul. Din punct de vedere al profitului, acesta s-a situat la un nivel apropiat cu cel din 2008, in euro.

In septembrie, Enoiu estima, pentru Wall-Street, ca grupul McCann va avea o cifra de afaceri de 73 milioane euro in 2009, cu aproximativ 14% mai putin decat in 2008, cand grupul a avut rulaje de circa 85 milioane euro.

„Preconizez ca anul 2010 va fi mai dificil, deoarece anul trecut am avut oarece rezerve din 2008”, a mai spus Enoiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri