Conglomeratul media News Corporation a anuntat ca a "iesit din recesiune" dupa ce a raportat o crestere trimestriala de 10% a veniturilor intr-un an in care a avut cea mai slaba performanta din istoria de 30 de ani a grupului, scrie BrandRepublic.
Aceasta crestere este pusa pe seama succesului pe care il are filmul de fictiune Avatar, produs in studiourile 20th Century Fox, detinute de News Corp. Pelicula a generat venituri totale de doua miliarde dolari la nivel global, fiind cel mai bine vandut film al tuturor timpurilor.

Rezultatele financiare din al doilea trimestru incheiat la data de 31 decembrie anunta un profit net de 254 milioane dolari, comparativ cu pierderile de 6,4 miliarde dolari, cat era in anul anterior.

In al doilea trimestru, veniturile totale au crescut cu 10%, la 8,7 miliarde dolari, iar profitul operational a avansat cu 44%, la 1,2 miliarde dolari.

Divizia cu cea mai mare crestere a fost 20th Century Fox, care a raportat un profit anual de aproape trei ori mai mare, de la 112 milioane dolari la 324 milioane dolari.

Presedintele si directorul executiv Rupert Murdoch a afirmat ca echipa din culisele filmului Avatar a oferit un continut deosebit companiei.

De asemenea, situatia din industria media a imbunatatit operatiunile ziarelor. Dow Jones a raportat vanzari de publicitate in crestere cu 5% pentru editia printata a Wall Street Journal si o crestere de 17% pentru reclamele din reteaua online The Wall Street Journal Digital Network.

"Cresterea veniturilor noastre demonstreaza ca News Corporation a iesit din recesiune cu ajutorul eficacitatii si consolidarii. Tendintele operatiunilor noastre din acest trimestru le-au depasit pe cele de anul trecut", a declarat Murdoch.

Reteaua sociala MySpace, achizitionata de News Corp pentru 580 milioane dolari in 2005, continua sa aiba o evolutie slaba, iar Murdoch a declarat ca MySpace nu se afla inca in profilul pe care si-l propune compania, in pofida concedierilor si reformelor facute in cadrul acesteia.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri