Agregatorul de stiri Google News atrage mai mult trafic decat orice alta sursa online de stiri, insa utilizatorii care urmaresc stirile prin intermediul Facebook sunt mai predispusi sa revina pe site-urile publisherilor, scrie TG Daily.

Potrivit unui raport recent al companiei de cercetare Hitwise, 67% dintre utilizatorii care acceseaza un site al unui ziar prin intermediul Google News revin la aceasta adresa in timpul aceleiasi saptamani. Aceasta rata de revenire a fost eclipsata de reteaua sociala Facebook, care furnizeaza o rata de vizitare de 78%.

De asemenea, utilizatorii de site-uri de difuzare a continutului media (televiziuni) au reprezentat o rata de revenire de 77% pentru Facebook, comparativ cu 64% pentru Google News.

"Rezultatele acestui studiu consolideaza valoarea pe termen lung pentru organizatiile media de a colabora cu platforme precum Google News si Facebook", a declarat Heather Hopkins, analist Hitwise.

Aceste date confirma o noua victorie a retelei sociale Facebook, dupa ce la inceputul acestei luni a fost timp de o saptamana cel mai vizitat site din Statele Unite, depasind rivalul Google. In prezent, Facebook are 400 milioane de utilizatori activi, jumatate dintre acestia conectandu-se zilnic la retea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri