Dupa patru ani la conducerea trustului de presa Adevarul Holding, Razvan Corneteanu a demisionat din functie, locul sau fiind preluat de Peter Imre, fost manager in cadrul producatorului de tigarete Philip Morris.
Adevarul Holding confirma printr-un comunicat de presa informatiile publicate de Reportervirtual.ro si Paginademedia.ro.

"In cursul zilei de ieri (31 martie n.r.) domnul Razvan Corneteanu si-a anuntat decizia de a-si continua cariera in afara trustului Adevarul, din motive personale. Razvan Corneteanu a avut un rol important in dezvoltarea Trustului Adevarul din 2006, cand a venit la conducerea acestuia", se arata intr-un comunicat remis wall-street.ro.

Citeste aici scrisoarea lui Corneteanu catre fostii colegi din trustul Adevarul

"Razvan Corneteanu paraseste trustul cu multumirile noastre, dorindu-i o cariera de succes si ganduri alese pentru el si familia lui", a declarat Dinu Patriciu, presedintele trustului Adevarul.

Astfel, incepand cu 1 aprilie Adevarul Holding are o noua conducere: Dinu Patriciu – presedinte, Peter Imre – director general, Andrei Stefan – director general adjunct.

Dupa douazeci de ani de afaceri cu tutun la Philip Morris, Peter Imre spune ca a fost tentat de oferta lui Dinu Patriciu de a conduce Adevarul Holding si de posibilitatea de a isi folosi resursele intr-un domeniu nou.

“Imi propun sa dezvolt o companie care deja este stabila si de succes, sa imi dau silinta pentru a o transforma intr-o afacere mai puternica si sa fie si profitabila. Sincer, nu mi-am dorit foarte mult sa ma intorc in mediul corporatist, dar oferta lui Dinu Patriciu a fost extrem de provocatoare si tentanta. Asa ca am decis sa incerc si in aceasta zona noua pentru mine, in care o sa am foarte multe de invatat”, a declarat Peter Imre (foto), pentru Wall-Street.

Noul director general al Adevarul Holding a mai spus ca parteneriatul cu Patriciu in trustul european de presa, East European Media, ramane in continuare valabil.

"Adevarul Holding s-a dezvoltat pe baza valorilor democratiei, libertatii si informarii obiective a cititorilor, fara a fi implicat politic. In acest spirit isi va continua activitatea si in viitor", a adaugat Dinu Patriciu.

La randul sau, Razvan Corneteanu le-a trimis o scrisoare colegilor sai din trustul Adevarul in care isi exprima nemultumirea fata de conducerea grupului de presa. Cititi aici textul integral al scrisorii

Cotidianul Adevarul a fost infiintat in anul 1888 de catre Alexandru Beldiman. Dinu Patriciu a cumparat publicatia in anul 2006, cand a si infiintat trustul Adevarul care editeaza publicatiile Adevarul si Adevarul de Seara, Forbes, Foreign Policy Romania, Historia, Dilema veche, Dilemateca, familia cotidianului Click (Click, Click pentru femei, Click Pofta Buna!, Click Sanatate), cotidianul Blik in Ucraina si revista Ok! in Romania.

Peter Imre si-a inceput cariera in 1985 la Hertz Rent-A-Car Budapesta. In perioada 1988 – 1993 a fost consultant de marketing pentru Phillip Morris, iar in perioada 1993 – 1998 a detinut diverse functii de conducere in cadrul Kraft Jacobs Suchard Austria si Romania, inclusiv cea de director general interimar al Kraft Jacobs Suchard. In 1998 a devenit director corporate affairs Phillip Morris pentru Romania si Bulgaria, functie pe care a detinut-o pana in 2009. Din anul 2000, Peter Imre a fost membru al Clubului Roman de Presa, iar in perioada 2002-2003 a fost membru al Consiliului Director al Camerei de Comert Americane si Vicepresedinte al Asociatiei pentru Promovarea Tinerilor.

Andrei Stefan a absolvit Facultatea de Drept in Romania si are un MBA obtinut la Universitatea Rice din Houston, SUA. A condus divizia de distributie si retail a companiei Dyneff din Franta (membra a Grupului Rompetrol) si apoi Casa de brokeraj Fairwind Securities.

Citeste primul interviu acordat de Peter Imre, dupa plecarea de la conducerea Philip Morris.

Afla mai multe despre Andrei Stefan, noul director general al Adevarul Holding
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri