Criza economica si prabusirea pietei de publicitate a afectat operatiunile grupului de presa Ringier, care a raportat anul trecut o scadere de 72% a profitului net dupa impozitare, pana la 12 mil. euro, potrivit raportului financiar.
In anul 2009, cifra de afaceri a grupului Ringier a atins valoarea de 1,3 miliarde franci elvetieni (907 mil. euro) (anul precedent fiind de 1,54 miliarde CHF – 1,07 mld. euro), iar EBITDA a fost de 70,8 milioane franci elvetieni (48,8 mil. euro) (anul precedent a fost de 121,6 milioane CHF – 84,9 mil. euro). Profitul net dupa impozitare a fost de 17,2 milioane franci elvetieni (12 mil. euro) (anul precedent acesta a fost de 62,2 milioane CHF – 43,4 mil. euro).

Scaderea vanzarilor cu 9.5% pe piata din Elvetia a fost insotita de o prabusire a vanzarilor pe unele piete din Europa de Est, evolutie coroborata cu deprecierea monedelor nationale.

Si veniturile din domeniul digital au inregistrat o scadere de pana la 112,3 milioane CHF (78,4 mil. euro), in comparatie cu anul precedent (130,5 milioane CHF). Ca proportie din total vanzari, veniturile din domeniul digital au ajuns la 8.7%.

De asemenea, operatiunile Ringier in Romania au fost afectate de scaderea pronuntata a pietei de publicitate in segmentul ziarelor, de pana la 70%.

Pe de alta parte, popularitatea Internetului a cunoscut in 2009 o crestere masiva in Romania: Libertatea.ro si-a crescut numarul de vizitatori cu 82%, ajungand la peste 1,26 milioane de clienti unici pe luna.

Potrivit companiei, lansarea noii tipografii Ringier Print in mai 2009 este cel mai important eveniment al anului pe plan local.

Ringier Romania a raportat pentru 2008 o cifra de afaceri de 171,8 milioane de lei (46,6 mil. euro), in scadere cu 27% fata de 2007 (216,9 mil. lei). In plus, competitia stransa si fluctuatiile de pe piata valutara au erodat marja de profitabilitate a companiei, aceasta scazand de la 10% in 2007, la 6%. Ringier Romania a inregistrat astfel un profit de 13 mil. lei (3,53 mil. euro).

Trustul de presa a vandut in luna februarie publicatiile Evenimentul Zilei si Capital catre Bobby Paunescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri