Televiziunea Publica a inregistrat anul trecut o scadere a veniturilor din publicitate de 48,87%, in conditiile in care piata de publicitate TV a afisat o contractie de 41%, arata raportul de activitate al institutiei de presa.
Astfel, veniturile din publicitate gestionate de Splendid Media in 2009 s-au ridicat la 8,84 mil. euro, in scadere fata de nivelul atins in 2008, de 15,2 mil. euro, fara a lua in considerare si sumele atrase din Campionatul European de Fotbal. Splendid Media este la al doilea contract in derulare cu SRTv, obtinut in urma unei licitatii publice organizate in decembrie 2009.

TVR 1 a incasat din publicitate 6,87 mil. euro in 2009, TVR 2 – 1,78 mil. euro, TVR Cultural – 75.773 euro, TVR 3 – 53.301 euro. In plus, Televiziunea Romana a inregistrat venituri nete pentru site-ul institutiei de 3.366 euro.

Potrivit raportului de activitate al Televiziunii Publice, piata de publicitate TV, care reprezinta 65% din industria de publicitate, a afisat anul trecut o scadere de 41%, publicitatea in print a inregistrat un declin de 60%, iar piata de publicitate radio s-a contractat cu 40%.

Televiziunea Publica a inregistrat in 2009 un deficit brut de 48 milioane de lei, cu 10,85% mai mic fata de 2008. Cifra de afaceri neta a SRTv a fost de 537.372.568 lei.

"Pentru piata media din Romania, anul 2009 a fost un an negru. S-au inchis sau si-au restrans activitatea o multime de ziare, radiouri si posturi de televiziune, multe sunt in pragul falimentului, iar cele care supravietuiesc sunt nevoite ca, in lupta lor pentru putinii bani care mai vin din publicitate, sa produca emisiuni mai ieftine si de multe ori de o calitate indoielnica. Trebuie spus ca, in ciuda tuturor apelurilor facute, clasa politica a preferat sa taca, uitandu-se cu cinism la agonia unui segment fundamental al democratiei, un element in lipsa caruia nici nu se poate vorbi despre democratie", se arata in raportul SRTv.

TVR are in prezent 12 posturi de televiziune, incluzand si studiourile teritoriale, respectiv 3.086 angajati.

Cititi aici raportul de activitate al Societatii Romane de Televiziune

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri