Pana in toamna acestui an se va lansa varianta de inalta definitie a postului Acasa TV, investitia necesara fiind de cateva sute de mii de euro, a declarat Claudiu Paraschiv, head of TV technology la Central European Media Enterprises, grupul american care detine compania Pro TV, operatorul pe piata locala al Pro TV, Acasa TV, Sport.ro, Pro TV International, Pro Cinema si MTV.
Pe de alta parte, grupul a amanat pentru 2011 lansarea postului de televiziune Acasa Clasic, un canal care ar trebui sa difuzeze variante clasice de telenovele.

Deocamdata, in Romania, doua dintre televiziunile grupului emit in format de inalta definitie. Acestea sunt Pro TV, canalul care a inceput sa fie difuzat HD in 2006, si Sport.ro, postul de sport facand tranizitia la HD anul trecut.

Entinderea portofoliului de canale HD se va face treptat
, o astfel de decizie fiind influentata mai ales de capacitatea operatorilor telecom de a furniza servicii HD, a mai declarat oficialul CME, prezent la evenimentul International Digital Forum, organizat de Asociatia pentru Comunicatii Digitale

Pe piata locala exista trei operatori care ofera servicii de televiziune de inalta definitie - UPC Romania, Romtelecom si operatorul Ines Group-, dar ultimele doua companii ofera HD prin tehnologia IPTV (televiziune prin protocolul de internet), o tehnologie prin care televiziunea livrata pe internet permite utilizatorilor sa selecteze, inregistreze si vizioneze programele oricand doresc.

„Speram ca transmiterea de HD (n.red. prin satelit) sa fie in curand si la RCS&RDS si la alti operatori”, a adaugat Claudiu Paraschiv (foto).

In prezent, RCS&RDS, cel mai mare operator pe piata de televiziune locala, face teste pentru a oferi servicii de televiziune de inalta definie.

Totodata, compania isi propune sa faca primele transmisii experimentale in 3D pentru Pro TV pana cel tarziu la 1 decembrie 2010.

"Televiziunea 3D va avea un succes mai mare decat cea HD pentru ca aduce o experienta noua, aduce o a treia dimensiune. Suntem hotarati sa oferim 3D si vrem sa implementam canalul 3D in acest an, trebuie doar sa mai primim aprobarea de la CNA. Canalul nu va fi in simulcast cu cel HD pentru ca nu avem suficiente motive astazi pentru a transforma HD-ul in 3D", a mai spus Paraschiv.

In primul trimestru al acestui an, CME a obtinut in Romania venituri de 36,5 milioane de dolari si un profit operational de 4,5 milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri