Jurnalistii de business freelancer din America de Nord castiga in medie intre 25.000 si 30.000 de dolari pe an, potrivit unui studiu realizat de Society of American Business Editors and Writers.
Peste doua treimi din cei care au participat la studiu au declarat ca nu ar mai opta pentru un loc de munca permanent in domeniul presei, oferind drept motivatie programul de lucru flexibil si posibilitatea de a colabora cu mai multe institutii media.

Potrivit studiului, aproximativ jumatate din jurnalistii intervievati castiga mai putin de 25.000 de dolari pe an. Cu toate acestea, sase respondenti au precizat ca veniturile lor anuale ating 100.000 de dolari.

De asemenea, trei din patru jurnalisti freelancer au declarat ca veniturile lor sunt in prezent inferioare celor din perioda in care aveau un loc de munca permanent, in unele cazuri chiar si cu 50% mai mici.

Pe de alta parte, trei din cinci respondenti au lucrat peste 10 ani in presa inainte de a deveni jurnalisti freelancer.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri