Dezvoltatorul portughez Sonae Sierra, care a cumparat in anul 2007 centrul comercial River Plaza din Ramnicu Valcea, si-a redus consumul de apa din proiectele sale cu 11,6 % in ultimii cinci ani, pana la 3,8 litri pentru fiecare vizitator, folosind un sistem de management al mediului.
Comparativ cu anul 2005, Sonae Sierra si-a redus consumul de apa pentru fiecare vizitator cu 11,6%, de la 4,3 la 3,8 litri. Dezvoltatorul se concentreaza pe maximizarea gradului de constientizare in randul angajatilor, chiriasilor si vizitatorilor in ceea ce priveste economisirea apei potabile.

In Romania, Sonae Sierra a inceput monitorizarea consumului de apa in cadrul proiectului din Ramnicu Valcea in urma cu doi ani. Intr-un an de zile, consumul de apa in River Plaza Mall a scazut cu 3%, de la 3,4 litri pentru fiecare vizitator in anul 2008, la 3,3 litri in 2009, cand mall-ul a inregistrat un trafic de 2,5 millioane de vizitatori.

River Plaza (foto) a pus la punct un sistem de cursuri specifice pentru chiriasi si angajatii companiei de curatenie, cu scopul insusirii metodelor de economisire a apei si de imbunatatire eficienta a consumului de apa. Au fost montate echipamente de control si monitorizare individuala a consumului de apa si a modului de utilizare a acesteia”, explica reprezentantii dezvoltatorului.

Sonae Sierra a dezvoltat in concordanta cu standardul international ISO 14001 un sistem de management al mediului, certificat de LLoyd’s Register Quality Assurance, avand ca scop cresterea gradului de eco-eficienta pe durata intregului ciclu de viata al proiectelor comerciale.

Sonae Sierra detine 51 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata inchiriabila de peste 2 milioane mp. Dezvoltatorul portughez este unul din membrii fondatori ai Consiliului Mondial de Afaceri pentru Dezvoltare Durabila (World Business Council for Sustainable Development).

Pe piata locala, Sonae Sierra detine River Plaza, cu suprafata inchiriabila de 11.950 mp si are in dezvoltare centrul comercial Adora Mall din Craiova, cu o suprafata inchiriabila de 59.000 mp.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri