Demisia lui Steve Jobs de la conducerea Apple a starnit un val de comentarii si post-uri si in social media romaneasca. In functie de platforma folosita, romanii au discutat ori cu seriozitate despre subiect ori, din contra, au facut glumite si pamflete. Vezi cateva dintre reactiile interesante.
Bloguri

Mircea Scarlatescu, manager fondator al 123Flori.ro, intituleaza postul “Singura intrebare: De ce acum?”. El scrie ca “Demisia lui Steve Jobs din functia de CEO al Apple (pentru ca plecarea a avut loc deja la inceput de an…) nu lasa loc decat de o singura intrebare: De ce nu dupa iPhone5?

Cateva ipoteze: Fie situatia lui este prea grava si nu poate fi ascunsa (si atunci vom vedea evolutii dramatice in perioada ce vine), fie au nevoie de si mai multa “asteptare” in jurul lansarii produsului (o strategie gen “iPhone 5: primul produs fara Steve”) sau chiar nu vor sa lege iPhone 5 de demisia lui in vreun mod ciudat (“produsul care l-a facut pe Jobs sa demisioneze”)”.

1. Ce crezi ca se va intampla cu Apple, in era post Steve Jobs?

2. Care este gadgetul tau preferat din lista celor create de Steve Jobs?

3. Ce inseamna demisia lui Steve Jobs pentru tine?




Orlando Nicoara, manager al Mediafax Group, a ales doar o fotografie cu Steve Jobs si un citat din demisia sa, dand titlul “Un pas in spate”.

Alex Radescu scrie ca demisia lui Jobs este o “veste soc” – “Cu cateva saptamani inainte de lansarea iPhone 5, fanii si angajatii Apple primesc o veste soc: co-fondatorul Apple si “magicianul” Steve Jobs (56 de ani) anunta demisia. In ultimii ani s-a luptat cu un cancer la pancreas si o grefa de ficat.

Florin Grozea, antreprenor in online, alege sa puna pe blog cateva dintre cele mai bune clipuri din cariera lui Steve Jobs – de la primele sale aparitii pana recent.

Nu lipsesc de pe blog-uri si posturi amuzante, cum este un interviu fictiv realizat de Auras Mihai.

Pe Google+, platforma de socializare lansata recent de Google, dialogurile si post-urile privind demisia lui Steve Jobs sunt mai serioase. Razvan Antonescu, project manager si SEO consultant scrie ca “Apple e pe val si cel mai probabil Iphone 5 va fi un produs bun. Sunt suficiente argumente ca plecarea sa se faca acum si caderea pretului/actiune sa aiba un impact minimal pe termen lung”, considera el.

Dragos Roua, antreprenor in online, isi expune parerea tot pe Google+, in engleza. “many of the reactions I see are about sadness and concern. I'm not sad and not even concerned.

Steve Jobs is already a legend. And nobody is immortal, as far as I can tell.

What matters is not staying on top of the mountain for ever, but the way you climbed to the top. And Steve climbed his mountain in some of the most magical, inspiring and valuable ways I ever witnessed”.

Vlad Georgescu transcrie pe Google+ un citat al fostului CEO Apple – "Your time is limited, so don't waste it living someone else's life. Stay hungry. Stay foolish".

Wall-Street.ro recomanda sa urmariti profilul de Google+ al expertului New Media Guy Kawasaki al carui post privind plecarea lui Jobs a atras peste 60 de comentarii.

Pe Twitter majoritatea comentariilor sunt pamfletare sau la nivel de gluma. Astfel, Trombonpunctro, contul Twitter al publicatiei omonime, a transmis ca “Ceea ce nu stiti este ca in momentul in care moare Jobs, toate iphone-urile, ipad-urile si macurile se vor autodistruge”.

Bloggerul Cetin Ametcea, prin contul Arhi, a scris ca “cine a stiut din timp de demisia lui jobs, acum e miliardar / Steve Jobs va avea, maxim pana la sfarsitul anului, ultima sa mare inventie: iCoffin”.

AdiPopescu a transmis ca “Steve ramane la Apple ca Iliescu in PSD” in timp ce bloggerita Raluxa a scris ca “Azi daca nu scrii de Jobs si Apple nu existi”.

Bogdan Dascalescu (contul ihearlights) calculeaza "ce ajutor de somaj o sa aiba Steve Jobs – Pai avea salariu 1 dolar nu? cat e ajutorul de somaj?”

Ce parere aveti de reactiile din social media ale romanilor? Comentati mai jos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri