Lichiditatea bursei de la Bucuresti nu este suficienta pentru a sustine actiunile unui emitent mare, precum este cazul BCR, cea mai mare banca de pe piata locala, sustine Dominic Bruynseels, presedintele bancii.
Momentul actual nu este potrivit pentru listarea BCR pe bursa deoarece lichiditatea pietei nu este suficient de ridicata. In plus, listarea recenta a actiunilor Fondului Proprietatea a demonstrat ca acesta nu este momentul bun, considera presedintele BCR, Dominic Bruynseels.

“Este interesant ce s-a intamplat cu actiunile Fondului Proprietatea, o companie foarte mare recent listata la bursa. Au existat multe speculatii potrivit carora pretul actiunilor urma sa creasca spectacular, insa, de fapt, cotatia s-a stabilizat la un pret inferior celui de la listare”, a declarat Dominic Bruynseels.

Bruynseels a adaugat ca prevederea din contractul de privatizare al BCR prin care se stabilea un termen limita pentru listarea bancii a fost extinsa cel putin pana la sfarsitul acestui an.

“Nu cred ca exista suficienta lichiditate disponibila pe piata acum pentru emitenti mari, precum BCR”, a adaugat presedintele bancii.

In plus, seful BCR considera ca investitorii o sa fie mai precauti in a investi in actiuni si vor prefera, mai degraba, obligatiunile, din cauza problemelor actuale din Orientul Mijlociu si de pe alte piete emergente.

Administratorii SIF Moldova, unul dintre actionarii minoritari ai BCR, au explicat recent ca iau in calcul vanzarea partiala sau integrala a pachetului de 6% din actiunile pe care le detine la BCR, daca banca nu va fi listata in viitorul apropiat.

In replica, presedintele BCR a precizat ca ramane la latitudinea SIF-urilor sa decida ce vor face cu participatiile detinute la BCR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri