Producatorul de materiale de constructii Prefab Bucuresti (PREH) isi va rascumpara de pe Bursa maxim 10% din propriul capital, actiunile urmand a fi distribuite catre angajatii societatii. Programul pune in pericol free-float-ul Prefab, care in prezent se cifreaza la 6,69%.
Daca programul va fi aplicat cu succes, numarul actiunilor libere din piata s-ar putea reduce pana aproape de zero, la mai putin de un an de la transferul de pe RASDAQ pe BVB. O solutie ar putea sa fie vanzarea cel putin partiala a pachetului de 12,97% pe care SIF Muntenia (SIF4) il detine in cadrul Prefab.

La inceputul anului trecut, Marian Petre Milut, presedintele si proprietarul companiei, afirma ca vrea sa mareasca free-float-ul pana la 15%.
Oficialii Prefab nu au putut fi contactati pentru a oferi informatii despre viitorul pe BVB al companiei.

Valoarea pachetului vizat pentru rascumparare este de 11,6 milioane lei (2,7 milioane euro), calculat avand in vedere pretul de 2,4 lei/unitate, de la inchiderea sedintei de luni.

Prefab vrea sa rascumpere cel mult 4,85 milioane de actiuni, la un pret cuprins intre 1 leu/titlu si 8 lei/titlu, acesta urmand sa fie stabilit in functie de modul de derulare a operatiunilor de cumparare de pe bursa.

Programul se va desfasura in perioada 7 martie 2011 – 14 octombrie 2011, actiunile fiind platite din rezervele companiei.

Prefab a raportat un profit net de 3,36 milioane lei in 2010, cu peste 70% mai mare decat cel realizat anul anterior. Actiunile companiei au terminat sedinta bursiera de luni in crestere cu 2,1%. De altfel, titlurile PREH au inregistrat luna trecuta cea mai mare crestere de pe BVB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri