Bursa de la Sibiu (SIBEX) va incepe de saptamana viitoare tranzactionarea contractelor futures pe petrol, acestea urmand sa aiba simbolul DEOIL_LSC. Activul suport al noului instrument financiar este petrolul de tip Light Sweet Crude.
Oficialii bursei spun ca interesul investitorilor locali a fost unul dintre factorii care au determinat SIBEX sa ofere contracte futures care au petrolul ca activ suport.

„Luand act de semnalele primite din piata, Sibex vine in intampinarea investitorilor autohtoni cu un nou produs, anume contractul futures pe petrol. Speram ca acesta sa devina in cel mai scurt timp unul din polii de interes de pe cea mai lichida piata de derivate din Romania, iar investitorii atrasi de acest segment sa fie parte activa la toate miscarile si evolutiile zilnice generate de piata internationala”, spune, intr-un comunicat al SIBEX, Teodor Ancuta, presedintele institutiei.

La mijlocul zilei de miercuri barilul de petrol Light Sweet Crude, tranzactionat la Chicago cu scadenta in luna mai, avea un pret de 105,56 dolari.

Marja pentru noul contract futures introdus de Bursa de la Sibiu este calculata de catre Casa Romana de Compensatie, ea urmand sa reprezinte circa 10% din valoarea contractului.

Cotatia instrumentului financiar se va face in dolari, iar pasul de tranzactionare este de 0,01 puncte (1 RON pe contract). Scadentele vor fi calculate la una, doua si trei luni.

Marimea obiectului contractului este de 100 Lei x cotatia in dolari SUA pentru un baril de petrol de tip Light Sweet Crude.

Pozitiile ramase deschise se lichideaza prin decontare finala in fonduri, respectiv prin plata in lei a diferentelor dintre valoarea contractului si 100 X valoarea pretului de cotare (settlement price) a contractului futures E-mini Sweet Crude Oil pentru aceeasi scadenta, publicat de Chicago Mercantile Exchange in ziua scadentei contractului DEOIL_LSC



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri