Luna martie a adus un nou lider in ierarhia brokerilor de la Sibiu – Intercapital Invest. Compania a incheiat un numar de contracte futures cu 127% mai mare decat cele din luna precedenta.
SSIF Intercapital Invest, care a ocupat, in premiera, prima pozitie in topul brokerilor de la Sibiu, gratie celor 39.269 de contracte incheiate, cu aproape 22.000 (127%) mai multe comparativ cu februarie.

„Pozitionarea Intercapital Invest pe locul intai pe piata de derivate a Sibex in martie arata importanta pe care noi si investitorii nostri o acordam acestei piete. Performantele Intercapital Invest la Sibex au crescut in mod constant in ultimii ani, compania evoluand de pe locul 15 in 2005 pe locul 11 in 2007, 4 in 2009 si 1 in martie 2011”, a declarat Razvan Pasol (foto), director general al SSIF Intercapital, citat intr-un comunicat remis de Sibex.

Pe locul secund in top s-a clasat SSIF WBS Romania care a incheiat aproape 37.000 de contracte. Liderul lunii precedente a tranzactionat un numar de contracte cu circa 49% mai mare comparativ cu totalul din februarie. Locul trei a fost ocupat de SSIF Tradeville Bucuresti, liderul din ianuarie, cu 32.319 contracte.

Pe patru s-a aflat SSIF Estinvest care, in pofida volumului mai mare de contracte realizate (28.627), a coborat doua pozitii fata de februarie. Pe cinci, in urcare cu un loc s-a pozitionat SSIF Broker Cluj cu 24.801 contracte, mai mult decat dublu comparativ cu a doua luna din an.

Pe sase s-a clasat SSIF Delta Valori Mobiliare, cu peste 22.000 de contracte incheiate, cu circa 5000 peste volumul realizat in februarie. Locul sapte a revenit SSIF IFB Finwest cu 10.588 contracte iar pe opt s-a pozitionat SSIF KBC cu aproape 10.000 de contracte. Pe noua, cu 9259 de contracte, s-a clasat SSIF GM Invest iar pe zece SSIF Transilvania Capital cu aproape 7500.

In martie, toti brokerii din top 10 au realizat volume in crestere comparativ cu luna februarie, acest lucru reflectandu-se in numarul total de contracte de pe piata Sibex, care a fost cel mai bun din ultimele sase luni.

Numarul intermediarilor care au activat in luna martie pe piata futures si options la Sibiu Stock Exchange a fost de 28, acestia incheind 133.134 contracte.

HTI Valori Mobiliare, lider pe segmentul spot

Si pe segmentul spot administrat de Sibex a avut loc o schimbare de lider in martie, cel mai activ intermediar fiind SSIF HTI Valori Mobiliare, cu tranzactii in valoare de 16,49 milioane lei.

Pe locul secund s-a aflat SSIF Tradeville cu tranzactii valorand peste 15 milioane lei. Podiumul a fost completat de SSIF IFB Finwest cu transferuri insumand 8,19 milioane lei. S-a mai remarcat si SSIF WBS Romania, cu o valoare a transferurilor realizate de 1,51 milioane lei.

In martie, pe segmentul spot administrat de Sibex, au tranzactionat 14 intermediari, in crestere cu doi fata de luna anterioara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri