Actiunile, contractele futures pe indicii burselor, precum si dolarul american au fost principalele instrumente financiare care au avut de castigat dupa anuntul potrivit caruia liderul gruparii teroriste Al Qaeda, Osama bin Laden, a fost ucis. In schimb, preturile principalelor marfuri au suferit corectii importante.
S&P 500, unul dintre principalii indici ai Bursei de la New York, este asteptat sa deschida sedinta de luni (n. red. la 16:30 – ora Romaniei) in crestere, dupa ce pariurile investitorilor au urcat valoarea contractelor futures jucate pe acest indice cu 0,7% in debutul zilei.

Principalele piete din Europa
au inceput saptamana cu aprecieri moderate, una dintre cele mai bune evolutii fiind notata in dreptul indicelui german DAX (+0,66%).

Si dolarul american s-a apreciat in pietele monetare, reusind sa revina de la minimul ultimilor trei ani, pe care tocmai il atinsese.

La polul opus pretul argintului a fost cel mai puternic lovit de anuntul facut de presedintele SUA Barack Obama. Cotatia acestui metal a scazut pe pietele asiatice cu 12% in doar 11 minute. Maximul intraday a fost 48,15 dolari/unice, deprecierea abrupta coborand nivelul pana la 42,21.

Si aurul a pierdut teren, scazand cu 0,4% de la 1.550 dolari/uncie, la 1.543 dolari/uncie. Deprecierea nu a fost insa de durata, pretul revenind la 1.549 dolari/uncie la cateva ore dupa anunt.

Valoarea barilului de petrol s-a redus in prima zi a saptamanii, contractele futures cu scadenta in iunie tranzactionandu-se in scadere cu 1,7%, pana la 112 dolari/baril.

“Este o evolutie pozitiva a campaniei impotriva terorismului. Prezenta lui bin Laden a reprezentat o amenintare la adresa stabilitatii globale pe parcursul ultimilor zece ani. Reversul medaliei este acela ca am putea sa asistam la contraatacuri din partea sustinatorilor sai”, a declarat, pentru Bloomberg, Jonathan Ravelas, chief market strategist in cadrul Banco de Oro Unibank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri