Firma de brokeraj Tradeville va fi market maker pe contractele gold futures tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Activitatea intermediarului incepe in aceasta saptamana.
“Vrem sa organizam o serie de cursuri, seminarii si webminarii prin intermediul carora sa familiarizam investitorii cu aceasta piata riscanta, dar care poate aduce castiguri importante. Strategia noastra este sa dezvoltam cat mai multe produse si sa diversifica tipul de instrumente tranzactionabile pe BVB”, a declarat Mihaela Biciu, director general Tradeville.

"Speram si asteptam si alti intermediari interesati sa devina market makeri pe Bursa de la Bucuresti”, a adaugat Valentin Ionescu, directorul BVB.

Contractul Gold Futures are ca suport pretul unei uncii troy de aur, in dolari americani, stabilit la Chicago Mercantile Exchange. Lunile de scadenta sunt februarie, aprilie, iunie, august, octombrie si decembrie. Blocul de tranactionare este stabilit la un contract.

„Ideea a venit din necesitatea clientilor de a se proteja de inflatie dar si de interesul pentru a profita de fluctuatiile aurului din pietele internationale”, spune Bogdan Barbieru, director dezvoltare Tradeville.

Pozitiile deschise la BVB pe contul propriu datorate calitatii de Market Maker vor fi automat inchise prin partenerul GFT Global Markets UK. Firma britanica are sediul in Londra si este specializata pe tranzactiile din piata Forex si pe schimburile de contracte CFD.

Pe BVB mai exista si iFond Gold (IFG), un fond sectorial cu investitii in companii de exploatare a aurului ce detin proiecte in Romania si in alte tari din America de Nord si de Sud, Australia si Europa.

Si Bursa de la Sibiu ofera la tranzactionare contracte futures pe aur. In ultima sedinta de saptamana trecuta lichiditatea totala pe aceste contracte a fost de aproximativ 900.000 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri