Guvernul va scoate la vanzare pana la finele anului un pachet reprezentand 20% din actiunile CFR Marfa prin oferta publica initiala, urmand sa privatizeze operatorul de transport atunci cand conditiile pietei o vor permite, se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI.
Pentru vanzarea pachetului de actiuni va fi selectat un consultant juridic si o banca de investitii pentru oferta publica initiala, scrie Mediafax.

Totodata, compania va disponibiliza aproximativ 3.000 de angajati, va angaja management privat si va integra filialele in unitatea centrala. Compania are in prezent aproximativ 10.600 de anagajati.

Disponiblizarile ar urma sa aiba loc de la 1 iunie, potrivit presedintelui Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, care a declarat ca CFR Marfa a inceput in 8 aprilie notificarea organizatiilor sindicale si a Inspectiei Muncii privind disponibilizarile.

Cel mai mare operator de transport feroviar a incheiat anul trecut cu pierderi de 354,2 milioane de lei, in crestere cu 3,5% fata de 2009, in conditiile in care a transportat un volum de marfa mai mare cu 4,1%.

Pentru acest an, CFR Marfa estimeaza ca va transporta acelasi volum de marfa, respectiv 30,7 de milioane de tone.

CFR Marfa detine un parc de material rulant de peste 42.000 de vagoane si peste 900 locomotive.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri