Compania Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va fi trecuta in lichidare daca Guvernul nu reuseste sa vanda pana la sfarsitul acestui an pachetul majoritar de actiuni pe care statul il mai detine la combinatul chimic, indica proiectul din data de 3 mai al scrisorii de intentie discutata de Executiv si FMI.
Documentul, datat in urma cu o saptamana, include un calendar cu termene extrem de scurte pentru privatizarea combinatului chimic, dar si varianta trecerii companiei in lichidare in cazul unui "insucces" in acest an al procesului de privatizare, scrie Mediafax.

Proiectul scrisorii de intentie releva intentia Guvernului de a vinde pana la sfarsitul acestui an pachetul de actiuni Oltchim ramas in proprietatea statului si de a identifica in urmatoarele luni o solutie pentru datoriile combinatului.

Este prevazuta astfel angajarea pana la sfarsitul lunii iunie a unui consultant juridic pentru privatizarea companiei, a unei banci de investitii pentru privatizare pana la sfarsitul lunii septembrie, precum si finalizarea procedurilor de licitatie pana la sfarsitul acestui an.
"Daca privatizarea nu are succes pana la sfarsitul anului 2011, firma va fi trecuta in lichidare", se mai arata insa in draftul scrisorii de intentie.

Intrebat de MEDIAFAX daca forma finala a scrisorii de intentie mai prevede lichidarea Oltchim in cazul unui esec al privatizarii in acest an, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a afirmat doar ca nu poate comenta pana cand scrisoarea de intentie nu va publicata forma finala a documentului.

Surse apropiate discutiilor cu FMI au declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca cele doua parti nu ajunsesera inca la o intelegere privind societatile de stat care urmeaza sa fie privatizate sau restructurate.

Duminica, surse oficiale au declarat ca Guvernul a mentinut in scrisoarea de intentie la noul acord cu FMI obiectivul de a privatiza Oltchim. Combinatul a fost inclus pe lista companiilor monitorizate in cadrul negocierilor cu FMI pentru incheierea noului acord. Directorul general al combinatului chimic, Constantin Roibu, a transmis, marti, un comunicat in care saluta decizia Guvernului de a mentine Oltchim pe lista de privatizare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri