Sistemul alternativ de tranzactionare al BVB se va imbogati cu 3 noi companii pe segmentul international, dupa ce Tradeville a initiat procedurile pentru admiterea la tranzactionare pe CAN a companiilor germane E.ON, Bayer si Deutsche Telekom.
“Decizia Tradeville de a aduce actiuni ale unor companii importante pe plan international a fost luata ca urmare a semnalelor pe care le-am primit din partea clientilor, de a tranzactiona intr-o modalitate mai facila titluri listate pe cele mai importante burse internationale. Tradeville va activa in calitate de market maker pentru acesti trei emitenti in vederea asigurarii conditiilor de lichiditate”, a declarat Mihaela Biciu (foto), director general Tradeville.

Prima etapa a procesului de admitere la tranzactionare a fost inregistrarea actiunilor celor trei companii in sistemele RoClear si de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel incat investitorii sa poata beneficia de dividendele acordate de cele trei companii.

Deutsche Telekom AG, companie cu sediul central in Germania, este un furnizor de servicii integrate de telecomunicatii, oferind clientilor sai din intreaga lume un portofoliu de servicii in domeniul telecomunicatiilor si tehnologiei informatiei (IT). Deutsche Telekom AG este prezenta in aproximativ 50 de tari si opereaza prin intermediul a numeroase filiale, companii afiliate si asociatii in participatiune.

Dupa ce a cedat divizia T-Mobile USA, compania opereaza in prezent prin intermediul a 4 mari divizii: Germania (care ofera servicii de telecomunicatii fixe si mobile in tara de origine a grupului), Europa (acoperind serviciile de telecomunicatii internationale pentru celelalte segmente ale DT si telecomunicatii mobile in Marea Britanie, Polonia, Olanda, Republica Ceha si Austria.), Europa de Sud si Est (oferind servicii de telecomunicatii fixe si mobile in Ungaria, Croatia, Slovacia, Grecia, Romania – prin Romtelecom si Cosmote, Bulgaria, Albania, Macedonia si Muntenegru) si Systems Solutions (care prin T-Systems International GmbH ofera solutii integrate de comunicatii si tehnologia informatiei pentru diverse entitati guvernamentale si corporatii ce opereaza la nivel transnational).

E.ON este una dintre cele mai mari companii de utilitati la nivel global, cu o capitalizare de piata de peste 40 de mld euro si cu afaceri de aproximativ 100 mld euro pe an. Operatiunile companiei sunt administrate la nivel central de unitatea E.ON AG din Dusseldorf Germania care planifica strategia companiei, coordoneaza afacerile la nivel global si asigura finantarea. Operatiunile sunt impartite in cinci unitati globale, in fuctie de specificul activitatii, astfel: energie conventionala, energie regenerabila, constructii si tehnologie, gaze natural si trading.

Bayer AG este in prezent organizata ca o companie tip “holding” cu operatiuni diversificate in domeniul chimiei, desi si-a construit reputatia in domeniul farmaceutic cu produse ce au ramas puncte de referinta, precum aspirina. Bayer AG este structurata in trei divizii: Bayer HealthCare dedicata cercetarii si productiei in domeniul farmaceuticii umane si animale, Bayer CropScience pentru producerea diverselor tipuri de pesticide, ierbicide si fungicide si Bayer MaterialScience, producator si dezvoltator de polimeri si solutii pentru diverse aplicatii ale chimiei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri