Conducerile SIF-urilor se vor intalni joi, 4 august, cu reprezentanti ai actionarilor care au cerut AGA pentru a discuta despre listarea BCR si le vor propune sa renunte la aceasta solicitare, argumentand ca s-ar reduce la jumatate perioada in care mai pot avea loc negocieri intre SIF-uri si grupul Erste.
"Am cerut personal ca joi sa avem o intalnire cu cativa dintre actionarii SIF-urilor care au cerut convocarea AGA pentru mandatarea Consiliilor de Administratie sa solicite listarea BCR. Trebuie sa avem o astfel de intalnire pentru a-i pune la curent si pe actionarii nostri (ai SIF-urilor - n.r.) cu privire la discutiile purtate cu Erste despre actiunile de la BCR, sa stie in ce stadiu suntem cu negocierile, sa fim mai transparenti. Daca acestia nu renunta la cerere s-ar scurta cu minim o luna timpul pentru negocierile cu Erste. Dureaza pana convoci AGA si se decide ceva, iar peste doua luni ajunge la final termenul convenit pentru amanarea listarii BCR", a declarat Ioan Cuzman, presedintele CA si directorul general al SIF Banat-Crisana (SIF1), citat de Mediafax.

Erste Group (EBS) a anuntat ca asteapta decizia SIF-urilor in urma discutiilor privind solutiile alternative la listarea BCR si ca va fi pregatit "sa ia rapid orice decizie necesara".

Seful SIF Banat-Crisana a afirmat ca vrea ca atat reprezentantii Erste cat si SIF-urile sa fie mai transparente in ceea ce priveste stadiul discutiilor cu privire la pachetele de actiuni detinute de SIF-uri la BCR.

"Discutam pe aceasta problema de mai bine de un an, am putea spune actionarilor nostri si ai Erste ca am parcurs o distanta, sa zicem de 10 kilometri si in ce stadiu suntem cu aceste discutii. Nu avem inca stabilita o varianta pentru lichidizarea pachetelor de actiuni, au fost mai multe discutii, insa inca analizam", a spus Cuzman.

In plus, el a aratat ca SIF-urile au deja dreptul sa solicite listarea BCR, acesta fiind prevazut in contractul de privatizare al bancii.

"Nu vad ce motiv ar mai fi sa convocam AGA. Sa primim o imputernicire de la actionari pentru a cerere ceva pentru care oricum avem dreptul sa solicitam? Trebuie sa discutam cu actionarii respectivi si vom vedea ulterior ce vom face", a adaugat Cuzman.

La inceputul saptamanii trecute, un grup de actionari care detin peste 5% din actiunile celor cinci SIF-uri a solicitat convocarea AGA in care Consiliile de Administratie ale acestora sa fie imputernicite sa ceara listarea BCR.

In grupul actionarilor respectivi se afla fonduri administrate de Aviva, Firebird, Certinvest, STK Financial, Broadhurst Investments, SAI Carpatica, BT Asset Management, ING Pensii Private dar si SSIF Broker.

Prin contractul de privatizare, Erste Bank s-a angajat sa listeze BCR in cel mult trei ani de la finalizarea preluarii, respectiv luna octombrie 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri