Mark Mobius, executive chairman Templeton Emerging Markets Group, noteaza pe blogul sau ca retrogradarea de catre Standard & Poor’s a datoriei SUA a fost semnalata de mai multe saptamani, astfel ca nu a fost o surpriza foarte mare, mai ales ca unele agentii mai mici redusesera deja ratingul.
„Chiar si asa, reactia initiala a pietelor se poate reflecta intr-un grad ridicat de incertitudine si volatilitate, intrucat este posibil ca investitorii sa nu stie incotro sa mearga pentru active cu o volatilitate mai mica pe termen scurt”, explica Mobius.

Oficialul Franklin Templeton crede ca monedele si actiunile din tarile emergente pot fi relativ mai atractive tinand cont de faptul ca pietele emergente au in general rezerve valutare mai ridicate decat tarile dezvoltate. Un al motiv ar fi ca nivelul de datorie publica raportat la PIB in tarile emergente tinde sa fie mai coborat decat cel al tarilor dezvoltate.

„Aceasta abilitate superioara de a administra moneda si abilitatea istoric mai buna de a aborda nivelul datoriei sunt printre motivele pentru care credem ca monedele din pietele emergente au fost atat de puternice – si pot continua sa fie asa”, conchide Mobius.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri