Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va trimite in somaj tehnic 1.025 de angajati, pana la finele lunii august. De asemenea, activitatea companiei va fi restransa pana la 30% din cauza dificultatilor de finantare a capitalului de lucru, se mentioneaza intr-un comunicat trimis Bursei.
Nu este pentru prima data cand conducerea Oltchim decide sa trimita angajatii in somaj tehnic, masuri similare fiind luat si in ultimii doi ani.

"Trimiterea in somaj tehnic a salariatilor din serviciile functionale se poate face prin rotatie pentru a asigura continuitatea si competenta in rezolvarea problemelor specifice fiecarui loc de munca", se mentioneaza intr-un comunicat al commpaniei.

Cei 1.025 de salariati vizati sunt salariati care isi desfasoara activitatea atat la punctul de lucru din Ramnicu Valcea, cat si la divizia Petrochimica din Bradu, Arges.

Suspendarea contractelor individuale de munca se va face in perioada 10 august - 31 august, iar in acest timp salariatii vor ramane la dispozitia angajatorului, firma avand oricand posibilitatea sa dispuna reluarea activitatii in conditii nnormale de lucru.

Salariatii suspendati vor incasa 80% din salariul de baza in timpul perioadei de somaj tehnic.

Actiunile OLT se aflau scadeau marti pentru a doua zi consecutiv cu 15%, la aproape o ora de la deschidere un titlu al combinatului fiind evaluat la 1,003 lei. Oltchim pastreaza o crestere de aproape 400% de la inceputul acestui an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri