Aproape 0,6% din actiunile Fondului Proprietatea (FP) au fost transferate la BVB in decurs de un minut, prin trei tranzactii negociate, pentru suma de 35,5 milioane lei (8,3 milioane euro).
Deal-urile au fost realizate la ora 13:44, la un pret de 0,437 lei/actiune, cotatie cu 0,7% sub inchiderea de miercuri, informeaza Mediafax.

Anterior tranzactiilor negociate, pe piata principala actiunile Fondului erau in scadere cu 0,25%, la 0,439 lei, iar dupa deal-uri pretul a revenit aproape de nivelul de miercuri, fiind cotate la 0,44 lei. Operatiunile din piata principala cu actiunile Fondului insumau 12,2 milioane lei (2,8 milioane euro).

Calculata la pretul la care s-au realizat deal-urile, capitalizarea Fondului Proprietatea este de 6,021 miliarde lei (1,413 miliarde euro).

La finalul lunii iulie, Ministerul Finantelor detinea 12,39% din actiunile Fondului Proprietatea, iar actionarii romani, atat persoane fizice, cat si cei institutionali, aveau in total 47,71%. Investitorii straini detineau cumulat 39,9%, iar Fondul avea 1,18% din propriile titluri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri