Guvernul bulgar vrea sa listeze pachete minoritare, de 33%, din unitatile locale ale distribuitorilor de energie E.ON, CEZ si EVN in urmatoarele trei luni sau in primul trimestru din 2011 scrie Novinte.com.
Intr-o situatie foarte similara celei din Romania, expertii bulgari au cerut in repetate randuri oficialilor din Sofia sa lanseze oferte publice (IPO) majore care sa readuca la viata piata de capital, in prezent confruntata cu probleme mari de lichiditate si lipsa actiunilor de calitate.

Performantele slabe ale Bursei din Bulgaria au fost puse si pe seama faptului ca investitorii straini s-au retras din piata IPO-urilor dupa izbucnirea crizei, acestia fiind in continuare neinteresati de ofertele publice.

Bulgarii mai anuntasera un adevarat val de privatizari prin bursa si anul trecut, sperand sa stranga 41 milioane de euro pentru bugetul public. Ofertele au inregistrat insa in buna parte esecuri, doar opt companii reusind sa atraga interesul investitorilor.

Cehii de la CEZ furnizeaza electricitate pentru doua milioane de gospodarii din Bulgaria. Compania germana E.ON distribuie energie locuitorilor din nord-estul tarii, in vreme ce austriecii de la EVN controleaza distributia din sud-estul Bulgariei.

Sursa imagine: E.ON
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri