Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a facut in primele noua luni din acest an un profit net de 15,8 mil. lei, cu 156,2% mai mare decat cel din perioada similara de anul trecut.
Cifra a fost sustinuta in special de profitul operational, care a urcat cu 222%, pana la 6,77 mil. lei. Retrogradarea ratingului suveran al SUA a facut din august luna cu cele mai mari venituri din tranzactionare obtinute de BVB in 2011 (2 mil. lei) si a doua cea mai buna luna din 2011 in privinta rulajelor inregistrate pe piata principala de actiuni.

“Rezultatele financiare din primele 9 luni sunt bune si apropiate de tinta asumata la inceputul acestui an. Este important faptul ca Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat in acest an 3 trimestre consecutive de profit operational, fata de pierderea operationala in trimestrul 3 al anului trecut. Rezultatul obtinut a fost posibil ca urmare a cresterii valorii de tranzactionare pe toate pietele operate de BVB, dar si a unui control strict al costurilor”, mentioneaza, intr-un raport emis de companie, Valentin Ionescu, directorul general al BVB.

Bursa de la Bucuresti a facut un profit de 3,3 mil. lei in T3 2011, cu 84,6% mai mult decat perioada similara de anul trecut. Comparand insa nivelul T3 2011 vs T2 2011, rezulta o scadere de 67,9%. Caderea este explicata insa prin faptul ca BVB a incasat in cel de-al doilea trimestru dividende in valoare de 8,2 milioane lei.

Piata produselor structurate a avut un parcurs bun in 2011, in conditiile in care valoarea tranzactionata s-a dublat in trimestrul trei fata de trimestrul al doilea din acest an, iar investitorii au incercat sa profite de contextul incert de pe pietele europene. Cele mai tranzactionate emisiuni au fost cele pe indicele german DAX (70% din volumul total), urmate de produsele structurate pe actiunile Fondului Proprietatea (7% din total), cele pe actiunile OMV Petrom si aur (4% din total fiecare).

Toate aceste evolutii au determinat o crestere de 64% la nivelul veniturilor din tranzactionare in primele 9 luni din 2011, la 14,70 mil. lei.

Cheltuielile cu personalul au inregistrat o scadere modesta, de 3% in primele noua luni. Salariul mediu oferit de BVB pe parcursul intervalului ianuarie - septembrie a fost de 7.675 lei/luna (1.760 euro/luna), cifra incuzand bonusuri si prime.

Comparat cu datele pe anul trecut, salariul oferit plaseaza BVB in topul societatilor listate, mai sus decat Petrom sau BRD, dar dupa SIF-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri