Dupa ce la ultimele alegeri de la SIF Moldova (SIF2) noua candidati au incercat sa castige locul de administrator ramas vacant, reluarea acestora nu a mai atras decat doua persoane.
Valentin Ionescu, fostul director al Bursei de Valori Bucuresti, si Niculae Skokan, seful reprezentantei SIF2 din Suceava, sunt singurii care si-au depus candidatura.

In noiembrie anul trecut, SIF2 a organizat AGA pentru a stabili numele noului administratorului care urma sa ii i-a locul lui Alexandru Matei, dupa ce acesta a fost demis. Printre candidatii de la acel moment s-au aflat brokerul IFB Finwest Mihai Chisu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private – Mircea Oancea si fostul vicepresedinte al CNVM Paul Miclaus
.
La alegeri, Mihai Chisu a obtinut cele mai multe voturi (33%), in vreme ce Mircea Oancea a ocupat a doua pozitie (21%). Cei doi au intrat in urmatorul tur acolo unde insa niciunul nu a fost desemnat castigator deoarece un candidat trebuie sa obtina 50% + 1 din voturile actionarilor prezenti la AGA.

AGA Ordinara pentru noile alegeri de la SIF2 se va desfasura pe 5 – 6 aprilie 2012. Daca nici in urma acestor alegeri nu va fi stabilit un castigator, Consiliul de Administratie al SIF Moldova va initia procedurile de selectare si de numire a unui administrator provizoriu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri