Complexul Energetic Oltenia, compania infiintata in acest an prin fuziunea unor termocentrale cu mine de carbune, vrea sa obtina anul viitor 400 milioane euro din lansarea unei oferte publice initiale de 15% din capital la BVB, pentru finantarea unor investitii de 1,2 miliarde euro.
"Cifra de 400 milioane euro a fost determinata ca diferenta intre sursele proprii de finantare si necesarul de investitii. Sigur va fi in 2013 (oferta de actiuni la bursa - n.r.)", a declarat miercuri Constantin Balasoiu, directorul sucursalei Craiova din cadrul Complexului Energetic Oltenia, informeaza Mediafax.

Balasoiu a adaugat ca necesarul de investitii al companiei este de 1,2 miliarde euro.

Complexul Energetic Oltenia produce aproximativ 18 TWh de electricitate anual, nivel apropiat de cel al Nuclearelectrica, si are o cota de peste 30% din piata productiei de energie din Romania.

Compania a fost infiintata in acest an prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia Targu Jiu cu complexele energetice Turceni, Rovinari si Craiova. Complexul Energetic Oltenia are 12 blocuri energetice, cu o putere instalata de 3.570 MW.

Pentru acest an, Complexul Energetic Oltenia estimeaza ca va avea o cifra de afaceri de 900 milioane euro.
Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 77% din capital. Fondul Proprietatea are o participatie de 21,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri