Ministerul Finantelor a selectat un consortiu format din cele mai mari patru banci din Romania pentru a intermedia in luna iulie vanzarea de titluri de stat catre populatie. Astfel, BCR, BRD – Societe Generale, Banca Transilvania si Raiffeisen Bank vor asigura vanzarea si distributia emisiunii, iar persoanele fizice care vor cumpara prin intermediul acestora nu vor avea costuri suplimentar.

"Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Transilvania si Raiffeisen Bank au fost desemnate sa asigure administrarea acestei emisiuni, BCR avand si rolul de lead manager si agent de plata. Totodata, Ministerul Finantelor Publice anunta ca cele patru institutii financiare nu vor percepe niciun cost persoanelor fizice pentru cumpararea titlurilor de stat, daca subscriptia se face prin acestea", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

Ministerul Finantelor Publice a anuntat, la finele lunii mai, ca vrea sa imprumute in iulie de la populatie 100 milioane lei prin vanzarea de titluri de stat cu scadenta in 2018, cand se sarbatoreste Centenarul Marii Uniri, obiectivul fiind de a educa financiar populatia in privinta posibilitatii de a investi in datoria statului.

Pentru tranzactiile de vanzare/cumparare pe piata secundara prin mecanismul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), comisionul maxim perceput de banci este de 0,1% din valoarea tranzactiei.

Pentru stimularea unei mai bune distribuiri a emisiunii, Ministerul Finantelor Publice va plati fiecarei banci intermediare un comision de administrare de 0,2% aplicat la volumul vanzarilor de titluri de stat realizat pe piata primara de fiecare banca in parte.

Ministerul Finantelor Publice urmeaza sa stabileasca in continuare, in colaborare cu bancile selectate, calendarul si strategia de promovare si lansare a emisiunii.

Data lansarii si perioada de subscriere vor fi anuntate public, urmare a parcurgerii etapelor prevazute de legislatia in vigoare pentru realizarea emisunii de titluri de stat pentru persoane fizice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri