Fondul Proprietatea (FP) a finalizat oferta publica pentru vanzarea unui pachet de 6,4% din actiunile Petrom (SNP), pretul final fiind de 0,21 lei/titlu, respectiv 7,7 dolari/GDR. Pretul este cu aproape 14% mai mic decat nivelul de maxim cerut, de 0,244 lei/titlu.

Fondul a vandut titluri Petrom si GDR-uri cu suport pe titlurile Petrom (1 GDR = 150 actiuni) reprezentand 100% din totalul actiunilor scoase la vanzare. Transa investitorilor mici de retail a fost subscrisa in proportie de circa 160%, indicele de alocare pentru acestia fiind de 0,6241930485. In aceste conditii, micii investitori vor primi cate 624 de actiuni pentru fiecare 1.000 de titluri subscrise. Titlurile vor intra in conturile acestora la inceputul saptamanii viitoare.

Pe transa investitorilor institutionali datele privind subscrierile nu sunt publice.

Investiorii mici de retail, care au subscris in primele patru zile ale ofertei, vor primi actiunile la un pret de 0,1995 lei, reprezentand un discount de 5% fata de pretul de oferta. De asemena, micii investitori care au subscris ulterior vor plati 0,2040 lei pentru o actiune Petrom (discount 3%).

Actiunile Petrom se tranzactionau la mijlocul sedintei bursiere de vineri la un pret de 0,229 lei (+1,3%). Avand in vedere aceasta cotatie, investitorii care au subscris in primele zile ale ofertei au obtinut titlurile la un pret cu 12,8% mai bun decat cel din piata.

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri