Mai multi actionari si insideri Banca Transilvania (TLV) au inceput sa vanda actiuni ale bancii, marcand profituri importante dupa ce compania din Cluj-Napoca a crescut puternic in ultimii doi ani pe bursa.

SIF Moldova (SIF2) a vandut pe 30 mai un total de 9 milioane de actiuni Banca Transilvania, pentru care a incasat 26,4 mil. lei. Tranzactia s-a realizat la un pret de 2,94 lei/actiune, maximul anului 2017. SIF Moldova mai controleaza in prezent 261,4 millioane de actiuni TLV (6,92% din capitalul bancii).

Mai multi oficiali Banca Transilvania, printre care si CEO-ul Omar Tetik, au vandut saptamana aceasta titluri TLV, toate tranzactile fiind realizate la pretul identic incasat de catre SIF Moldova. Tetik a vandut 500.000 de titluri, a caror valoare ajunge la 1,47 mil. lei.

Banca Transilvania a crescut puternic pe bursa dupa preluarea Volksbank si distributiile generoase de actiuni si dividende care au urmat. In 2017, actiunile TLV au urcat cu 23,2%, iar in sedinta de miercuri acestea se tranzactionau la un pret de 2,93 lei/unitate, echivalentul unei capitalizari de 10,7 mld. lei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri