Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a decis reducerea numarului de actiuni BVB pe care le vor oferi actionarilor Sibiu Stock Exchange (Sibex) in urma fuziunii dintre cele doua piete. Tranzactiile de pe Sibex cu contracte futures s-au prabusit in ultimii ani, in sedinta de marti fiind vandute doar sapte astfel de instrumente financiare.

In proiectul de fuziune dintre BVB si Sibex, aprobat de actionarii BVB in Adunarea Generala din 12 aprilie, Bursa de la Bucuresti se angaja sa isi majoreze capitalul social prin emiterea unui numar maxim de 401.401 actiuni ce urmau sa fie oferite actionarilor Sibex avand in vedere un indice de alocare de 0,01200795 (o actiune BVB oferita pentru fiecare 83,2 actiuni Sibex detinute).

Miercuri insa, administratorii BVB au decis majorarea capitalului cu 375.048 actiuni noi, ceea ce inseamna ca un actionar Sibex va primi un titlu BVB pentru fiecare 89,1 titluri Sibex detinute.

Volumele tranzactionate pe Sibex au scazut drastic in ultimii ani, marti fiind vandute doar 7 contracte futures, in vreme ce in toata luna trecuta s-au realizat 211 tranzactii cu 561 de contracte futures care valorau 6,6 mil. lei.

Pentru comparatie, pe 23 februarie 2012, intr-una dintre cele mai bune zile ale Sibex, investitorii au tranzactionat 41.898 de contracte cu o valoare de 178,2 mil. lei. In februarie 2012, valoarea tranzactiilor de pe Sibex a atins 2,63 mld. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »



Setari Cookie-uri