Trei pachete de actiuni ce reprezinta 86% din capitalul social ale companiei controlate de omul de afaceri Ovidiu Tender, Atlas GIP (ATGJ) au fost transferate astazi pe piata RASDAQ prin trei tranzactii negociate (deal) pentru 60,73 milioane de lei (16,87 milioane euro), suma care va fi investita in intregime, a declarat Tender.
"Vom folosi acesti bani numai pentru investitii, fie in afaceri existente, fie in afaceri noi, in tara si in strainatate. Avem in proiect sa cumparam o fabrica in Slovenia si o fabrica in Ungaria, care au activitati complementare grupului energetic", a explicat Ovidiu Tender, citat de NewsIn.

Schimbul de pachete a fost realizat dupa ce, intial, Atlas GIP a trimis un comunicat pietei prin care anunta ca societatea Tender SA a semnat un contract prin care isi va vinde participatia de 70% catre Weatherford International Eastern Europe pentru 49,3 milioane de lei.

Cele 731.640 de titluri ATGJ, din care 595.120 actiuni detinute de Tender SA, transferate pe piata deal au fost schimbate la pretul de 83 lei/actiune, in crestere cu 5,20% fata de cotatia de inchidere de ieri.

Un alt transfer important de actiuni Atlas GIP a fost realizat acum o saptamana cand SIF Muntenia (SIF4) si-a vandut participatia de 14,5% pentru 8,01 milioane de lei catre societatea Vulcan, condusa tot de Ovidiu Tender.

Atlas Gip are un capital social de 2,13 milioane lei, divizat in 850.649 de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Compania, care ofera servicii de inginerie si arhitectura, are o valoare de piata de 67,12 milioane lei (18,64 milioane euro), aferenta cotatiei de 78,80 lei, stabilita in sedinta de marti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri