Desi fondurile deschise de investitii au inregistrat scaderi ale randamentelor, in favoarea celor cu risc mai scazut, portofoliile individuale administrate de Aviva Investors Romania, fosta Certinvest, au randamente pozitive, in mare parte, a declarat directorul general al companiei.
Eugen Voicu (foto) a explicat ca aceste randamente se datoreaza unei strategii de investitii diferita de cea a unui fond de investitii. “Sumele pozitive se datoreaza tranzactiilor speculative pe actiuni, dar si faptului ca pe acest tip de cont poti sa te expui pe un sigur emitent. In plus, s-au mai facut si tranzactii pe derivate, pe actiuni si pe instrumente cu venit fix”, a declarat acesta.

In ciuda crizei financiare globale ce afecteaza toate pietele de capital, in special pe cele emergente, Voicu sustine ca fondul de investitii in segmentul finaciar, atat intern, cat si international, ce va fi lansat in curand de Aviva Romania, va oferi satisfactii clientilor.

“Cred ca la mijlocul anului viitor lucrurile vor capata claritate pe pietele internationale, chiar daca acum suntem intr-o nebuloasa. Chiar daca pe partea productiva criza s-ar putea prelungi, cred ca bursele vor da semnale pozitive dupa un an. Nu mai suntem in anii ’29, deci estimam ca pana la sfarsitul anului viitor se va clarifica si aceasta criza”, a mai explicat Eugen Voicu.

Shah Rouf, CEO al Aviva Romania, a explicat ca la nivelul intregului fond de investitii s-au observat migrari ale investitorilor de la actiuni spre obligatiuni, sau instrumente cu risc scazut. “Sunt reactii ale clientilor la criza, le este frica de pierderi, de nivelul de risc. Se vor intoarce si la investitiile in actiuni, in momentul in care vor redobandi increderea in piete”, a declarat Rouf.

Schimbarea denumirii nu este doar un proces de rebranding


Societatea de administrare a investitiilor Certinvest, membra a grupului Aviva, si-a schimbat denumirea in Aviva Investors, o data cu aderarea la reteaua internationala a grupului, si isi majoreaza capitalul cu 4 milioane lei, la 5,7 milioane lei, a mai spus managerul.

Aviva Investors este divizia de investitie a grupului Aviva la nivel global si administreaza active de 297 miliarde euro.

"Avem in derulare o majorare de capital de 4 milioane lei pentru dezvoltarea activitatii companiei", a precizat Voicu ieri.

Aviva Grup Romania a achizitionat societatea de administrare a investitiilor Certinvest in noiembrie 2007, iar la sfarsitul anului trecut Certinvest administra active de 68,6 milioane lei (circa 19 milioane euro).

"Este un proces care nu se refera numai la rebranding. Se refera la o noua abordare a administrarii activelor si la construirea unui grup nou, dinamic, care poate intr-adevar sa ofere solutii de investitii globale", a declarat directorul executiv al Aviva Investors, Alain Dromer.

Aviva Investors estimeaza active de 80 de milioane euro in urmatorii trei ani

Societatea de administrare a investitiilor Aviva Investors Romania estimeaza ca va administra active de circa 80 milioane de euro in urmatorii trei ani si va avea venituri de 8 milioane euro pe an in urmatorii trei-patru ani, a mai spus Voicu.

In prezent, Aviva Investors Romania gestioneaza active de 20 milioane euro si are un venit anual de circa 1,5 milioane euro.

"Aviva Investors Romania vrea sa lanseze un fond imobiliar pentru retail, la jumatatea anului viitor, care va atrage active de peste 10 milioane euro", explica directorul companiei.

Compania de asigurari Aviva Grup Romania a afisat in 2007 prime brute subscrise de 83 milioane lei (aproape 25 milioane euro), in crestere cu 30% fata de anul anterior.

Pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) din Romania, Aviva era al cincilea jucator dupa active, dupa ce a incasat contributiile aferente lunii iulie.

Grupul este prezent in Romania prin Aviva Asigurari de Viata, care activeaza si pe piata pensiilor private facultative (pilon III), administrand fondul Pensia Mea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri