Cele mai lichide dintre actiunile de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) afisau preturi potentiale de deschidere in scadere cu aproape 15%, limita maxim admisa, potrivit ordinelor de vanzare si cumparare din piata, afisate pe Bursa cu doua ore inaintea deschiderii.
"Dupa incheierea predeschiderii, va incepe procesul de fixing in care efectiv se vor potrivi ordinele la piata (n.r. - ordinele care se executa la cel mai bun pret de vanzare sau de cumparare din piata), preturile de la cumparare care sunt mai mari decat cele de vanzare, sau cele de la vanzare care sunt mai mici decat cele de la cumparare. Astfel se vor face si cotatiile de referinta pentru luni", a declarat pentru NewsIn Liviu Mihuta, broker la IFB Finwest.

"Aceasta masura de prelungire a perioadei de predeschidere a Bursei este practic tot o suspendare a sedintei de tranzactionare, doar ca se lasa acel interval de sapte ore de introducere a ordinelor, in speranta ca ar mai putea intra cumparatori in piata, daca mai sunt, ca sa nu coboare preturile chiar cu 15%", a adaugat Mihuta.

"Cu toate astea, impactul va fi clar negativ si pentru sedinta de tranzactionare de luni, deoarece vanzatorii care nu reusesc sa dea la pretul pietei, neavand cerere suficienta (Bid), se poate sa-i vedem si luni", a mai spus brokerul IFB Finwest.

Actiunile BRD SocGEn (BRD) ar fi putut suferi o pierdere cu 10,84% dupa primele tranzactii de vineri, potrivit datelor Bursei luate cu doua ore inainte incheierea starii de predeschidere, potrivit unui pret potential de 0,72 lei si in conditiile unui volum potential de 163.590 de actiuni.

In schimb, titlurile Erste Bank (EBS) ar fi deschis sedinta la ora 14 in variatia maxim admisa, de minus 15%, adica la cotatia de 93,50 lei, pe un volum potential de 2.092 de actiuni.

Pe sectorul societatilor de investitii financiare, scaderile potentiale se apropiau de 15%. Astfel, actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1) ar fi deschis sedinta la pretul de 0,72 lei, cu 14,28% mai mic decat la inchiderea sedintei de joi, iar titlurile SIF Moldova (SIF2) s-ar fi ieftinit imediat dupa primele tranzactii cu 15%, variatie maxim admisa, pe un volum de 282.100 de titluri.

Totodata, actiunile SIF Transilvania (SIF3) ar fi putut sa se deprecieze cu 14,98%, la cotatia de 0,4030 lei, pe un volum de 832.600 de titluri, in vreme ce actiunile SIF Muntenia (SIF4) ar fi deschis in minus 14,52%, la un pret de 0,53 lei si un volum potential de 1,63 milioane de titluri.

Cotatia titlurilor SIF Oltenia (SIF5) ar fi scazut cu 14,89% conform datelor Bursei de la ora 14, la un pret de 0,80 lei, pe un volum potential de 449.000 titluri.
Si actiunea Petrom (SNP) ar fi avut o depreciere potentiala de 14,96% dupa primele tranzactii, pana la 0,2160 lei, iar volumul potential s-ar fi ridicat la 2,04 milioane de titluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri