Investitorii au pierdut in octombrie suma record de 5.790 miliarde dolari pe diferitele burse ale lumii, potrivit unui comunicat transmis de agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s (S&P), citat de AFP.
"Ce obtinem adaugand nelinisti latente despre starea economiei si teama de o recesiune mondiala pe o piata deja devastata de problemele de creditare? Obtinem cea mai slaba luna pentru intreaga evolutie bursiera din toata istoria moderna", comenteaza analistul Howard Silverblatt de la agentia de rating.

Pierderile investitorilor inregistrasera deja un nivel record in septembrie, de 4.000 miliarde dolari, iar in ultimele 12 luni se ridica la 16.220 miliarde dolari, informeaza NewsIn.

Dintre cele 52 de burse ale caror evolutii au fost urmarite, piata de capital de la New York a fost una dintre cele care au rezistat cel mai bine si care a coborat in octombrie cu 18,04%.

"Intr-o anumita masura, asteptarile ridicate privind stagnarea cresterii economice americane au determinat un declin pe pietele mai importante din strainatate. Prin urmare, actiunile emise in SUA reprezinta 45,9% din totalul mondial, comparativ cu 40,5% la sfarsitul lui mai", mai spune Silverbraltt.

Potrivit S&P, actiunile de pe pietele emergente s-au depreciat in medie cu 27,54% in octombrie, cele din Ungaria afisand cea mai accentuata ieftinire, de 43,23%, in conditiile in care scaderea medie a fost de 19,90% pentru titlurile listate la bursele din tarile dezvoltate. Actiunile din Luxemburg s-au depreciat cu 43,17%, iar cele din Islanda, cu 42,84%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri