Petrom ia in considerare constituirea de provizioane suplimentare in trimestrul IV din 2008, mai ales pentru litigiile cu angajatii si anunta ca dividendele acordate pentru 2008 vor fi semnificativ mai mici decat acordate pentru 2007, potrivit unui comunicat transmis de companie BVB.
"Petrom intentioneaza sa inregistreze in trimestrul IV din 2008 provizioane pentru a reflecta reducerea valorii contabile aferente investitiilor facute in Rusia, ca urmare a activitatilor de explorare nereusite. In plus, procesul curent de restructurare a activitatilor companiei va avea, de asemenea, ca efect, inregistrarea unor provizioane suplimentare"

Petrom a acordat in 2007 dividende de 1.081 milioane lei, in crestere cu 6,7% fata de 2006. "Petrom a continuat sa fie implicat in litigii initiate de actuali si fosti angajati, ca urmare a interpretarii diferite a unor clauze din Contractul Colectiv de Munca. Petrom isi va apara pozitia in cadrul acestor litigii, dar considera a fi prudent sa inregistreze in T4/2008 provizioane aferente acestora", se mai spune in comunicat.

Dividendelor acordate de Petrom dupa privatizare a inregistrat cresteri de la an la an: pentru 2005 – 738, 4 milioane lei, pentru 2006 – 1.013,9 milioane lei, pentru 2007 – 1.081,9 milioane lei, potrivit unui comunicat al companiei emis la sfarsitul lunii aprilie in 2008.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri