Societatea de servicii de investitii financiare Bucuresti Global Invest a inceput demersurile pentru autorizarea sistemului alternativ de tranzactionare Apollo-X, prima initiativa din Romania pornita de o casa de brokeraj.
“Comisioanele oferite clientilor vor fi cele mai mici din piata, nu doar formal mai mici. Sistemul are nevoie de un minim de oameni si de costuri, astfel vom lucra cu cheltuieli de regie mult mai reduse decat cele ale Bursei de Valori”, a declarat Septimiu Stoica (foto), proiectantul si consultantul aplicatiei, in cadrul unei conferinte de presa.

Sistemul alernativ de tranzactionare reprezinta o forma autorizata de piata, permisa de legislatia romaneasca in acord cu directiva europeana MIFID. Aceste sisteme concurente ale pietelor reglementate se caracterizeaza prin utilizarea intensiva a comunicatiei prin Internet, simplificarea accesului, viteza si costuri reduse de operare.

Nu vrem ca BVB sa sufere din cauza noastra


Prin sistemul Apollo-X se vor putea tranzactiona, dupa autorizare, actiuni, obligatiuni, fonduri de investitii si produse derivate, listate atat pe alte piete autorizate, cat si pe platforma proprie.

“Este foarte posibil ca platforma sa inceapa tranzactionarea cu contractele derivate, deoarece acestea sunt cele mai simple de implementat”, a declarat Septimiu Stoica, presedintele Bursei Romane de Marfuri.

Stoica a afirmat ca Apollo-X va coexista cu Bursa de Valori Bucuresti si nu doreste sa ii afecteze activitatea, desi are toate posibilitatile de a suplini o bursa. Sistemul alternativ de tranzactionare vrea sa asigure o activitate complementara Bursei, careia sa ii furnizeze noi emitenti.

Principalul public-tinta al sistemului de tranzactionare alternativ vor fi investitorii, emitentii, dar si alti intermediari ai Bursei de la Bucuresti, banci, societati de asigurari, fonduri de pensii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri