Constructorul de nave Santierul Naval Orsova (SNO) estimeaza o scadere a profitului net in acest an cu 45%, la 8,4 milioane lei, si o comprimare a veniturilor totale cu 16%, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionarii companiei in adunarea generala.
De asemenea, actionarii Santierului Naval Orsova au mai aprobat la adunarea generala de vineri distribuirea unui dividend brut de 0,75 lei/actiune, prin alocarea sumei de 8,57 milioane lei din profitul aferent anului trecut.

In 2008, Santierul Naval Orsova si-a sporit de peste doua ori profitul net, la 15,4 milioane lei (4,18 milioane euro), comparativ cu anul 2007, cand acesta fusese de 7,03 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat in 2008 la 125,97 milioane lei (34,23 milioane euro), cu 44% mai mare decat cea din 2007, de 87,38 milioane lei, anunta NewsIn.

Pe baza acestor cifre, compania a mai alocat 2,83 milioane lei pentru acoperirea unor pierderi rezultate in urma fuziuni prin absorbtie cu societatea Servicii Constructii Maritime din Constanta. Restul profitului, adica circa 4 milioane lei, va fi repartizat pentru constituirea rezervelor legale si pentru finantarea activitatii.

In privinta bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2009, Santierul Naval Orsova estimeaza ca va cheltui pentru investitii 7 milioane lei, in contextul in care mizeaza pe venituri totale de 119 milioane lei, cu 16% mai mici decat in 2008. In acelasi timp, compania a luat in calcul un nivel total al cheltuielilor de 109 milioane lei, in scadere cu 11% fata de costurile de anul trecut.

Santierul Naval Orsova este specializat in constructia si repararea navelor, lucrari industriale si producerea de piese de schimb pentru nave. Capitalul social al companiei este de 28,56 milioane lei, divizat in 11,42 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Actionarul majoritar al companiei este SIF Transilvania (SIF3), care controleaza 61,82% din capitalul social al companiei, dar care vrea sa vanda un pachet de 11,82% din actiunile SNO, printr-o oferta publica care se va incheia in 27 martie 2009. De asemenea, SIF Oltenia (SIF5) are o participatie de 10,06%.

Ultima cotatie a titlurilor SNO a fost de 4,35 lei, in sedinta de joi a Bursei, ceea ce corespunde unei capitalizari de 49,69 milioane lei (11,61 milioane euro). Titlurile Santierului Naval Orsova se tranzactioneaza la a doua categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul SNO.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri