Santierul naval STX Ro Offshore Braila (SNBB) si-a majorat capitalul social pana la 165,86 milioane lei (38,6 milioane euro), in urma conversiei unor creante de 84,5 milioane lei catre actionarul majoritar, Scandior AS, potrivit unui comunicat transmis pietei Rasdaq.
Transformarea creantei de 84,5 milioane lei s-a realizat prin subscrierea a 33,8 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei, iar Scandior si-a majorat participatia cu 6,11% pana la 94,12%.

In schimb, participatia STX Norway Offshore AS a fost diluata de la 10,65% pana la 5,22%. Nici un actionar nu a subscris in cadrul majorarii, cu exceptia Scandior AS.

Sud-coreenii de la STX Shipbuilding au ajuns sa controleze aproape 99% din fostul Santier Naval Braila (SNBB), dupa ce au cumparat pe 6 februarie printr-o firma offshore peste 10% din actiunile SNBB, pentru 10,9 milioane lei.

Santierul naval din Braila este controlat de compania norvegiana Aker Yards, dupa ce a preluat firma Scandinor in 2003, care detinea la acea vreme santierul dunarean. Aker Yards mai detine si santierul naval din Tulcea, cumparat in urma cu sapte ani de la statul roman.

STX Ro Offshore a inregistrat pierderi de 52.909 lei in 2008 si o cifra de afaceri de 302.975 lei.

SNBB are o capitalizare de 102,52 milioane lei conform cotatiei de 3,15 lei/actiune stabilita in sedinta de tranzactionare din 6 februarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri