RBS Romania va deveni primul formator de piata pe derivatele valutare EUR/RON de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce Consiliul Bursei a autorizat banca in aceasta calitate, a declarat Stere Farmache, presedintele BVB.
"Am aprobat tranzactionarea contractului euro/ron prin intermediul formatorilor de piata, acordand aceasta calitate bancii RBS Romania", a spus Farmache (foto), citat de NewsIn.

Totodata, conducerea Bursei a aprobat si modul de implementare a tranzactiilor over-the-counter (OTC), ele urmand sa fie utilizate numai de market-makerii de pe Bursa. Sistemul va fi supus dezbaterii actionarilor.

Tranzactiile Over-the-counter (OTC) sunt o modalitate de schimb a instrumentelor financiare (actiuni, obligatiuni, derivate) care se realizeaza direct intre doi participanti, fara intermedierea unei Burse.

De asemenea, Consiliul a admis la tranzactionare pe piata reglementata actiunile companiei de constructii COMCM Constanta, la categoria a II-a a BVB, precum si obligatiunile emise de primaria Alba.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri