Producatorul de echipamente pentru protectia mediului Comelf Bistrita (CMF) si-a bugetat pentru acest an un profit net de 840.000 euro, in crestere cu 49% fata de 2008, si investitii de 745.000 euro, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
In vederea eliminarii influentelor variatiei de schimb valutar, bugetul de venituri si cheltuieli (BVC) din acest an a fost stabilit in euro.

BVC pentru acest an prevede venituri totale in echivalentul a 31 milioane euro, cu 13% mai putin ca in 2008, din cauza efectelor crizei resimtite foarte puternic in prima parte a anului la cele doua fabrici profilate pe productia de componente si utilaje terasiere.

Aceste fabrici trebuie sa-si schimbe complet structura de productie colerat cu piata, ceea ce va influenta productivitatea muncii si costurile de fabricatie, se arata in comunicat.

Compania se asteapta la venituri totale la nivelul celor din 2008, de 31 milioane euro, si estimeaza ca productivitatea muncii va creste cu 15,6%.

Pentru acest an, Comelf si-a bugetat investitii de 744.620 euro, continuandu-se derularea celui mai amplu program de investitii din istoria societatii, 2008 fiind cel de-al patrulea an consecutiv in care s-au investit peste 1,4 milioane euro.

Societatea a inregistrat un profit net de 2,08 milioane de lei (0,56 milioane euro) anul trecut, din care 880.000 lei se vor repartiza actionarilor, sub forma unui dividend brut de 0,0,3758 lei.

Comelf are un capital social de 13,57 milioane lei, divizat in 23,41 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,58 lei. Actionarul majoritar al comaniei este Uzinsider, cu o detinere de 76,66%.

Valoarea de piata a companiei este de 59,2 milioane lei (14,3 milioane euro), potrivit cotatiei de 2,4 lei/actiune stabilita in sedinta de tranzactionare din 7 martie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri