Producatorul de PVC Teraplast Bistrita (TRP) se asteapta sa inregistreze un profit net de 16,23 milioane lei (3,82 milioane euro) in acest an, in scadere cu 16% fata de cel din 2008 si prevede venituri totale de 218,2 milioane lei, usor mai ridicate, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
In 2008, compania a obtinut un profit de 19,32 milioane lei (5,24 milioane euro), in crestere cu 18% fata de anul precedent, iar cifra de afaceri a urcat la 195,3 milioane lei.

Totodata, Teraplast si-a bugetat investitii de 15,75 milioane lei (3,66 milioane euro) si si-a stabilit o limita de indatorare la 39,47 milioane lei.

Compania Teraplast face parte din grupul cu acelasi nume, care mai include subsidiarele Plastsistem si Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.

Teraplast are un capital social de 29,78 milioane de lei impartit in 297,8 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Principalii actionarii sunt Dorel Goia, cu o detinere de 33.15%, Emanoil Viciu cu 20,5% si SIF Banat-Crisana (SIF1) cu o participatie de 11,38%.

Valoare de piata a societatii este de 115,5 milioane lei (27,2 milioane euro) conform cotatiei de 0,388 lei/actiune stabilita in sedinta de tranzactionare din 22 martie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri