BRD Asset Management a lansat doua noi fonduri mutuale, unul specializat in plasamente diversificate - Diverso Europa Regional - si unul cu investitii in actiuni – Actiuni Europa Regional -, potrivit unui comunicat al administatorului de investitii.
Portofoliul Diverso Europa Regional va fi structurat intr-un mix de actiuni (50%), obligatiuni si instrumente de pe piata monetara (50%), urmarindu-se realizarea de plasamente cu randament potential mai ridicat, in conditiile asumarii unor riscuri mai mari.

Investitiile realizate de catre Actiuni Europa Regional se vor concentra preponderent in actiuni de pe piete reglementate (90%), precum si in obligatiuni si instrumente monetare (10%). Principala sursa de crestere a perfomantei fondului este aprecierea valorii actiunilor din portofoliului, plasamentele de acest tip generand un randament potential, dar si riscuri mai ridicate.

“Lansarea celor doua noi fonduri se inscrie in strategia grupului BRD de a promova o oferta diversificata de produse alternative de investitii, capabila sa constituie o optiune solida atat pentru investitorii persoane fizice, cat si pentru companii”, a declarat Claudiu Cercel, director general adjunct al BRD-Groupe Societe Generale si coordonator al activitatilor de piete financiare ale grupului BRD.

Durata minima de investitie recomandata pentru cele doua noi fonduri este intre trei si cinci ani. Rascumpararile sunt posibile oricand, fara comision.

Valoarea nominala (initiala) a unei unitati de fond este de 100 lei, pentru fiecare din cele doua noi fonduri. Subscrierea initiala este echivalentul in lei a minimum o unitate de fond.

BRD Asset Management este filiala specializata in gestiunea de active a BRD-Groupe Societe Generale cu active de 176,1 milioane lei si o cota de piata de 13,3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri