Plasamentele investitorilor nerezidenti in piata de capital autohtona s-au majorat cu 16% in luna mai, la 223,6 milioane lei (53,6 mil. euro), in timp ce investitiile romanilor s-au redus cu 12%, potrivit statisticilor Bursei de Valori Bucuresti.
Totusi, investitorii romanii au fost cei care au realizat cele mai mari plasamente in piata de capital autohtona in luna mai, de 760 milioane lei (182,1 mil. euro), realizand vanzari nete de 22,7 milioane lei (5,44 mil. euro).

Persoanele fizice au continuat sa fie mai activi decat investitori institutionali, efectuand peste 54% din rulajele locale.

Investitorii straini au incheiat luna cu un sold pozitiv de 30,8 milioane lei (7,4 mil. euro), vanzarile efectuate fiind de 96,8 milioane lei (23,1 mil. euro).

Din volumul total realizat in luna mai, 76% din rulaje au fost efectuate de catre investitorii romani, in timp ce nerezidentii au tranzactionat doar 22%, restul fiind realizat de conturile agregate.

Soldul conturilor agregate a fost negativ si pentru aceasta luna, de 8,1 milioane lei (1,9 mil. euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri