Weatherford International Eastern Europe SRL, actionarul majoritar al Atlas Gip Ploiesti (ATGJ ), va delista pe 19 iunie firma pe care o detine, dupa ce a platit 2,94 milioane lei pentru retragerea actionarilor minoritari si a primit aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Weatherford a preluat 4,16% din capitalul Atlas Gip, de la micii actionari, carora le-a platit 2,94 milioane lei.

Potrivit legii, Weatherford avea dreptul sa solicite retragerea actionarilor minoritari, dupa ce compania ajunsese sa detina 95,83% din capitalul Atlas Gip. Actionarii minoritari au primit, pana pe 13 martie, contravaloarea in bani a titlurilor detinute, calculata la un pret de 83 lei/actiune, conform NewsIn.

In luna februarie, Consiliul Concurentei (CC) a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de SC Weatherford International Eastern Europe SRL Ploiesti prin dobandirea controlului unic direct asupra SC Atlas GIP SA Ploiesti.

Weatherford International Eastern Europe SRL a devenit actionarul majoritar al Atlas Gip dupa ce a cumparat la jumatatea anului trecut 86% din actiunile firmei de la grupul Tender, dupa care si-a consolidat pozitia, ajungand la o detinere de 95,83%, in urma unei oferte publice de preluare.

Societatea achizitoare, SC Weatherford International Eastern Europe SRL Ploiesti, face parte din Grupul Weatherford, controlat de societatea-mama, Weatherford International Ltd, din America.

Weatherford este un grup de societati comerciale specializate in domeniul serviciilor petroliere, ce ofera un portofoliu larg de servicii si produse, precum foraj, evaluare, echiparea sondelor, productie, interventii, abordare etc.

Compania de carotaj Atlas Gip a incheiat anul trecut cu un profit net de 24,22 milioane lei (6,58 milioane euro), in crestere cu 43,6% fata de cel din 2007, care se cifrase la 16,86 milioane lei. De asemenea, afacerile fostei companii din grupul Tender au sporit cu 8,34%, de la nivelul de 101,8 milioane lei consemnat la sfarsitul lui 2007, pana la 110,3 milioane lei (29,97 milioane euro), la finalul anului trecut.

Atlas Gip are un capital social de 2,13 milioane lei, divizat in 850.649 de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. In prezent, actiunile companiei sunt listate la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ATGJ.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri