SIF Moldova (SIF2) este ultimul actionar majoritar care si-a vandut detinerea in cadrul bancii Bancpost, obtinand 12,71 milioane euro pentru cele 3,47% detinute la banca, potrivit unei raportari remise Bursei de Valori Bucuresti.
Societatea de investitii va primi valoarea pentru cele 57,57 milioane actiuni existente si 18,6 milioane actiuni in curs de emitere in doua transe.

Astfel, in trei zile lucratoare dupa semnarea contractului de vanzare, SIF2 va primi 9,6 milioane euro, iar pana in octombrie inca 3,1 milioane euro.

La finalul saptamanii trecute, SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Transilvania (SIF3) au renuntat la participatiilor lor in cadrul Bancpost pentru 12,75 milioane euro.

In urma tranzactiilor, EFG Eurobank a devenit singurul mare actionar, cu o detinere de 98,47%. Restul actiunilor sunt detinute de catre alti actionari.

Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a obtinut in primul trimestru din 2009 o pierdere neta de 4,1 milioane euro din afacerile din Romania.

Activele totale gestionate de grup in Romania se ridicau la sfarsitul primului trimestru din acest an la 6,066 miliarde euro, in crestere cu 35% fata de 31 martie 2008, cand se situau la 4,491 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri