Franklin Templeton isi va intra in drepturi depline pentru administrarea Fondului Proprietatea la finalul lunii septembrie, cel mai probabil, dupa ce Fondul isi va infiinta o sucursala locala, iar actionarii FP vor aproba transferul, a declarat presedintele directoratului FP, Daniela Lulache.
"In aceste conditii, estimarea noastra este ca cel mai probabil intrarea in vigoare a contractului va avea loc undeva in toamna, probabil la finalul lunii septembrie. La finalul lui iulie, speram ca vor fi indeplinite conditiile ce revin Fondului Proprietatea, si anume aprobarea actionarilor. In aceasta perioada de timp, Franklin Templeton are obligatia de a-si infiinta o sucursala si de a se autoriza pentru indeplinirea conditiilor de administrare. Se pare ca in august va fi indeplinita si aceasta conditie", a spus Lulache, citata de NewsIn.

Avand indeplinite conditiile de ambele parti, Fondul Proprietatea estimeaza ca la inceputul lunii august contractul va putea fi semnat, a mai spus Lulache.

"Comisionul de administrare a investitiilor cerut de Franklin Templeton este de 0,379%, plus 0,1% comision de administrare a Fondului Proprietatea. Acest procent se aplica, inainte de listare, la valoarea activului net al Fondului, iar ulterior listarii - la capitalizarea bursiera", a precizat Lulache.

Ea a mentionat ca intre inceputul lui august si finalul lui septembrie se va organiza transferul activitatii si activelor de la administratorii curenti catre Franklin Templeton.

Dupa incheierea acestor conditii, la finalul lunii septembrie ar urma sa aiba loc o a doua AGA, prin care se va modifica actul constitutiv al FP, iar Franklin Templeton va fi numit administrator, dupa ce administratorii curenti vor fi revocati.

In 9 iunie, Comisia de selectie a administratorului, condusa de Enache Jiru, a anuntat ca Franklin Templeton Investment Management Ltd este castigatorul cursei pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea, in conditiile in care a depus cea mai ieftina oferta. Initial, opt candidati au depus oferte pentru administrarea Fondului Proprietatea, din care au fost selectate, intr-o a doua etapa, cinci companii, din care Comisia a pastrat doi ofertanti: Franklin Templeton si Morgan Stanley.

Insa presedintele consiliului de supraveghere al Fondului Proprietatea, Mircea Ursache, a declarat la jumatatea acestei luni ca va solicita guvernului sa nu dea mandat in AGA pentru incheierea contractului cu Franklin Templeton, motivand ca acesta ar creste cheltuielile cu administrarea FP de la 1,5 milioane euro la 19,6 milioane euro pe an.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri